Kinderfiets 16 inch of kinderfiets 18 inch

Kinderen ze groeien veels te hard op. Gedurende deze snelle groei verslijten ze meerdere fietsen. De kinderfiets 16 inch en de kinderfiets 18 inch zijn daar 2 maten van. De kinderfiets is erg belangrijk voor de ontwikkeling van de kleine fietser, hierbij is voornamelijk de maat van de fiets belangrijk. De kinderfiets 16 inch betekend dat het frame 40 cm hoog is, nu moet je nog met beide voeten bij de grond kunnen.

De juiste kinderfiets hoe kiest u deze?

Een kinderfiets kopen doet u niet dagelijks, daarom is het handig dat u weet waar u op moet letten. Als u een kinderfiets gaat kopen is de hoogte van de fiets van belang. Zo moet een fiets niet te groot of onhandig zijn voor de bestuurder. Kunne er zijwieltjes op gemonteerd worden? Beide aspecten zijn zeer belangrijk voor dat u een kinderfiets gaat kopen, deze waarborgen namelijk de veiligheid van het kind op de fietst.

Kinderfiets 16 inch en kinderfiets 18 inch

 

Kinderfiets 16 inch voor welk kind is deze geschikt?

De kinderfiets 16 inch is 40 cm hoog. Hier kan een kind op zitten als hij 104 cm tot 116 cm groot is. Kledingmaten geven een minder betrouwbare indicatie, maar werken in de praktijk ook goed. De maten van kleding zijn 104-116 als een kind deze past zal de kinderfiets 16 inch de juiste fiets zijn voor de kleine. Tot slot kunt u de leeftijd gebruiken om te bepalen welke grote van fiets ze nodig hebben. Hierbij kunt u stellen dat een kinderfiets van 16 inch geschikt is voor kinderen van 4-6 jaar oud.

 

Kinderfiets 18 inch voor welk kind is deze geschikt?

De kinderfiets 18 inch is 46 cm hoog. Hier kan een kind op zitten als hij 116 cm tot 128 cm groot is. Kledingmaten geven een minder betrouwbare indicatie, maar werken in de praktijk ook goed. De maten van kleding zijn 122 als een kind deze past zal de kinderfiets 18 inch de juiste fiets zijn voor de kleine. Tot slot kunt u de leeftijd gebruiken om te bepalen welke grote van fiets ze nodig hebben. Hierbij kunt u stellen dat een kinderfiets van 18 inch geschikt is voor kinderen van 5-8 jaar oud.

 

Kinderfiets 16 inch of kinderfiets 18 inch kopen

– De hoogte van het zadel moet af kunnen worden gestemd op de lichaamshoogte maal 0,6.

– Een terugtraprem is de makkelijkste rem om te bedienen voor een startende fietser.

– Bij voorkeur wilt u een wit spatbord omdat deze goed licht reflecteert.

– Koop een fiets zonder versnellingen, deze maken het fietsen alleen maar onnodig moeilijker.

– De bewegende delen op een fiets als een ketting moeten zijn afgeschermd middels een kettingkast.

 

Kinderfiets kopen