Fietsenwinkel

Fietsenwinkel

De fietsenwinkel is een begrip in het Nederlandse straatbeeld. Ieder klein dorpje heeft wel 1 fietsenwinkel of meerdere fietsenwinkels. Dit was tot eind 20e eeuw het straatbeeld in de Nederlandse straten. begin 21e eeuw is hier verandering in gekomen dank zij het internet. Steeds meer fietsenwinkels gaan online hun diensten aanbieden. Dit heeft als gevolg dat er links en rechts op het internet fietsenwinkels opduiken die klanten proberen te trekken.

Het verschil tussen een online fietsenwinkel ten opzichte van de fysieke fietsenwinkel

Vroeger werden fietsen uitgebreid getest bij de fietsenwinkel. Hiermee werd een proefrit gemaakt rond de plaatselijke kerk en werden na de rit de ervaringen besproken. De tijd is hierin sterk verandert, was het vroeger erg belangrijk wat de fietsenmaker te vertellen had over de fiets zoekt het winkelend publiek nu zelf uit wat ze willen hebben en wat dit in hun ogen mag kosten. Zo kun je via google en andere fietsen websites zien wat een bepaald type kost of welke specificaties de fiets heeft. Dit samen met technische informatie die over de fiets te vinden is geeft de online klant voldoende kennis om een fiets online te kopen en deze op een geschikt moment te laten bezorgen.

De voordelen van online fietsen kopen:

– veel beschikbare informatie te vinden over de fiets
– Fietsen kunnen vergeleken worden met andere aanbieders voor de beste prijs
– Je kunt vaak op prijsklasse zoeken waardoor goed duidelijk is wat je kunt kopen voor je geld
– De meeste fietsen webshops hebben een zeer ruime keus in fietsen
– Fietsen worden thuis bij u bezorgd
– Vaak is de prijs online goedkoper als in een fysieke winkel

De voordelen van een fiets kopen in een fysieke fietsenwinkel:

– Een fietsermaker met veel verstand van zaken
– Je kunt de fietsen fysiek bekijken
– Testrit maken op de fiets

Zoals u kunt zien zijn er voor beide alternatieven voordelen te noemen, het is dus meer de vraag hoe hoog zijn uw eisen en hoeveel geld mag een nieuwe fiets u kosten?
Online een fiets kopen geeft u meer keus tegen een betere prijs. Koopt u in de fysieke fietsenwinkel een fiets dan krijgt de expertise van de fietsenmaker die u kan helpen in uw keuze.
Er is genoeg keuze als u een fiets wilt kopen zoals :
– racefietsen
– mountainbikes 
– bakfietsen
en nog veel meer !